Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ένας 40χρονος χάρισε ζωή με τον θάνατό του σε έξι συνανθρώπους του

Εφυγε από τη ζωή και με τον θάνατό του χάρισε ελπίδα και χαμόγελο σε έξι συνανθρώπους του σε Ελλάδα και Γερμανία. Ο λόγος για έναν 40χρονο άνδρα από την Κρήτη που πριν από τέσσερις ημέρες υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος άνδρας έχασε τη μάχη με τον θάνατο, αλλά ταυτόχρονα πρόσφερε νέα ζωή σε έξι συνανθρώπους του που περίμεναν καρτερικά για ένα μόσχευμα.

Συγκεκριμένα, μόλις διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος, ο πατέρας και τα αδέρφια του 40χρονου, παρά τον μεγάλο πόνο και τη στενοχώρια τους, βρήκαν το κουράγιο και τη δύναμη να δωρίσουν τα όργανά του.

Αμέσως μόλις ελήφθη η πραγματικά συγκινητική απόφαση των στενών συγγενών, στήθηκε αερογέφυρα ζωής με τον συντονισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τα χειρουργεία του νοσοκομείου.

Η διαδικασία της αερομεταφοράς των οργάνων του άτυχου 40χρονου σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Γερμανίας διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες.

Η καρδιά του θανόντα μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το ήπαρ και ο ένας νεφρός στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ ο άλλος νεφρός του 40χρονου μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.

Την ίδια στιγμή, Γερμανοί γιατροί έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τζετ από το Μόναχο και παρέλαβαν τους δύο πνεύμονες, αφού στην Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις πνευμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου