Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Π. Ν. Αιγαίου: Αυτοψία στο λιμάνι Ρόδου για τη βίζα εισόδου σε τούρκους υπηκόους

Ευρεία συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, του αστυνομικού διευθυντή Αδάμ Δαλάκα και εκπροσώπους του Λιμεναρχείου, του Τελωνείου και της Αρχαιολογίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι της Ρόδου, με σκοπό να αναζητηθούν οι απαιτούμενοι χώροι και οι αντίστοιχες υποδομές, ώστε το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης βίζας στους τούρκους υπηκόους που θα επιλέξουν να επισκεφθούν το νησί για 15 ημέρες.

Ανάλογη συνάντηση και προετοιμασία έγινε και για το λιμάνι της Κω, ενώ οι νέες διαδικασίες θα εφαρμοστούν και στα αεροδρόμια των δύο νησιών, με την προοπτική να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Μετά τη σχετική έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση Εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν, κρίθηκε επιβεβλημένη η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, με τον περιφερειάρχη να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων φορέων θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και παρεμβάσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει και η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα καλύψει και άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα τη Χίο, Σάμο και τη Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου